Een holistische massage

bestaat uit een Ayurvedische hoofdmassage en een AromaTouch massage. 

 

De Ayurvedische hoofdmassage

Ben jij ook voornamelijk in je hoofd bezig? Denk je veel na, over je werk en over allerlei dagelijkse beslommeringen? Schieten fysieke activiteiten er vaak bij in? Vind je het moeilijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren?

Een Ayurvedische hoofdmassage is een ontspannende massage, waardoor je spanningen en stress loslaat. Het bevordert de bloedcirculatie en het brengt lichaam en geest beter in balans. De energie zet zich vooral vast in het hoofd, de schouders en hoog in de rug. Deze gebieden worden gemasseerd in de behandeling. Het is een ontspannen massage om effectief spanningen en stress los te laten.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig gezondheidssysteem. Het is afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

 

De AromaTouch massage 

is een behandeling waarbij je met zachte, ritmische strijkingen 8 verschillende essentiële oliën wordt gemasseerd op je rug, je achterhoofd, oren en voeten. 

 

We leven in een drukke maatschappij met hoge verwachtingen. Voor ons zenuwstelsel is dat hard werken. Het doel van deze massage is het zenuwstelsel tot rust te brengen en zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam te versterken.

 

Daarvoor worden 8 verschillende etherische oliën gebruikt, ieder met een specifieke werking. De ene olie werkt rustgevend, de andere heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Weer een andere is ontstekingsremmend en brengt evenwicht in de lichamelijke functies zoals temperatuur, ademhaling en bloeddruk. De oliën dringen diep het weefsel in en geven ondersteuning waar dat nodig is. 

 

De behandeling vindt plaats op je rug, hoofd, je oren en voeten. Maar na afloop heb je het gevoel dat je hele lijf is aangeraakt. Een hele ontspannende, herstellende en weldadige behandeling!

 

 • Fase 1: Stress vermindering
  Olie Balance: Deze mix van 4 oliën creëert een goed gevoel, is aardend, kalmerend, ontspannend en zorgt voor verbinding.
  Olie Lavendel: Deze olie is ontspannend, verzachtend & helend voor de huid, vermindert angst en helpt bij allergieën.

 

 • Fase 2: Versterken van het immuunsysteem
  Olie Melaleuca: Deze olie, ook wel bekend als “tea tree”, werkt sterk tegen bacteriën, schimmels en parasieten.
  Olie On Guard: Deze mix van 5 oliën werkt desinfecterend en ondersteunt het immuunsysteem.

 

 Functie van de verschillende oliën 

 Welke functie de verschillende oliën hebben   staat hieronder beschreven:

 

 

 • Fase 3: Verlichting van pijn en ontsteking
  Olie Aroma Touch: Deze mix van 4 oliën verzacht de huid en verbetert de doorbloeding van de huid.
  Olie Deep Blue: Deze mix van 6 oliën geeft ontspanning bij pijnlijke spieren en gewrichten en werkt ontstekingsremmend.

 

 • Fase 4: Homeostase, in balans brengen van lichaam en geest
  Olie Wild Orange: Deze olie ondersteunt het afweersysteem, werkt stemming verhogend en helpt bij stress gerelateerde angsten.
  Olie Pepermint: Deze olie is verfrissend, geeft energie, ondersteunt het spijsverteringssysteem en ontspant de huid.
Stress vermindering
De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aan kan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in je lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerst op het verminderen van stress.  Je lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

Versterken van het immuunsysteem
Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is het immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.
 

Verlichting van pijn en ontsteking
In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal, maar wist je dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De twee oliën ondersteunen uw lichaam in dit proces.

 

In balans brengen van lichaam en geest
Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vecht reactie. We zijn dan in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Wanneer deze toestand te lang aanhoud, eist het zijn tol op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om je lichaam in balans te brengen.


Iedere stap in het proces omvat 2 etherische oliën, enkelvoudig of samengesteld, die heel systematisch stress factoren aan het autonome zenuwstelsel verminderen en in balans brengen.
 
Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen door de zachte manier van behandelen maar ook zeer geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out en stress. AromaTouch heeft ook een positief effect op het slapen en is zeer ontspannend. 

Combinatie van 8 Essentiële oliën
De 8 oliën die ik gebruik zijn perfect op elkaar afgestemd. Deze werken; ontspannend en kalmerend; je cortisol niveau daalt. Reinigend en beschermend; ontstekingsremmend, weerstand herstellend. Jouw immuunsysteem wordt op positieve manier aangesproken. 

Stimulerend; afvoer van afvalstoffen, doorbloeding van de huid. Ze hebben een positief effect op je spieren en gewrichten. Als laatste werken ze activerend; het serotonine en dopamine gehalte wordt verhoogd; je komt in een positieve en actieve staat van Zijn. 
 
De behandeling
Tijdens de massage lig je op de behandeltafel. De behandeling vindt plaats via je rug- en voet meridianen en de achterkant van je schedel. Je rug wordt ontbloot, maar afgedekt met een handdoek en/of dekentje. Trek gemakkelijk zittende kleding aan.
 
De oliën zijn van doTERRA. Deze essentiële oliën zijn CPTG® (Certified Pure Therapeutic Grade) gecertificeerd en daarom een natuurlijk alternatief om je gezondheid te ondersteunen, maar ook om preventief voor je gezondheid en welzijn te zorgen. Deze oliën zijn 100% puur (dus niet verdund), de grondstof wordt geoogst daar waar de plant van nature voorkomt en door de secure verwerking wordt de therapeutische waarde maximaal behouden.

 

Heb je interesse in een kennismaking. Klik hieronder voor de aanbieding.

 

 

Praktisch

 • Trek bij voorkeur een gemakkelijke broek aan. Je broek blijft overigens tijdens de behandeling aan. Omdat de olie ook over je hoofd gaat, zit daarna je kapsel waarschijnlijk niet meer ideaal. :)
 • Drink na de behandeling meer dan voldoende water, zodat afvalstoffen op de juiste manier kunnen worden afgevoerd.
 • Voor het beste resultaat adviseer ik dat je na de behandeling rust inbouwt en tijd voor jezelf neemt.
 • Niet direct douchen na de massage, zo kunnen de oliën optimaal inwerken, voorkeur om de volgende ochtend te douchen.